HØST- OG VINTERPROGRAM

I høst og vinter har La Humla Suse mange spennende arrangementer på programmet. Vi har satt opp en læringsrik, digital foredragsrekke. I tillegg vil vi arrangere et fysisk juleverksted hvor du lærer å lage en ullhumle til å henge på treet eller kanskje gi bort i julegave. Vi håper du finner et eller flere arrangementer du ønsker å delta på.

Foto: Monica Marcella

DIGITALE FOREDRAG

PÅMELDING/PRIS

Alle de digitale foredragene er gratis for medlemmer av La Humla Suse. Du må likevel melde deg på slik at du får tilsendt møtelink før oppstart.

Pris for ikke-medlemmer: 50 kr (per foredrag)

Tirsdag 12. oktober kl. 17-18: Artsgjenkjennelse
Bli kjent med humleartene vi har i Norge. Det finnes 35 humlearter i landet vårt, men i kveld skal vi bare ta for oss et utvalg av de vanligste, pluss noen bonushumler. Bli en ekspert på å gjenkjenne ulike humler slik at du på senhøsten kan gjenkjenne de siste humledronningene vi har for sesongen, og er klar for å dra på humlejakt til neste år. Det blir rundt 45 minutter med foredrag, og det er satt av 15 minutter til spørsmål etterpå.

Ta gjerne med noe å tegne på og med, om du har. Vi oppfordrer nemlig til å tegne litt humler underveis!

Tirsdag 2. november klokka 17-17.45: Lynkurs i humlekasser
Humlekasser er på trenden, og vi får ofte mange spørsmål om innredning og plassering. Bli med på et lynkurs hvor du får en kjapp innføring i hvordan en humlekasse kan se ut, hvordan innrede den, plassering og hvordan den skal overvintre. Det blir rundt 30 minutter med foredrag og det er satt av 15 minutter til spørsmål etterpå.

Tirsdag 23. november klokka 17-18: Humler på forskningsfronten
Hva sier ulik forskning om humler? Hva er det siste innen sprøytemidler og klima? Eller finner forskning noen spennende tiltak som er bedre for humlene? Er humlene på tilbakegang eller kommer de tilbake? Og er det virkelig konkurranse mellom humler og honningbier? Vi går litt inn i hva som truer humlene, og presenterer noe av forskningen som er gjort i Norge, men også internasjonalt. Det blir 30-45 minutter med foredrag, og det er satt av 15 minutter til spørsmål etterpå.

Tirsdag 14. desember klokka 17-18: Humler i landbruket
Mange humler har gjort seg veldig avhengige av det tradisjonelle landbruket, også i Norge, og med moderniseringen av dette har det gått dårlig for mange arter. I kveld skal vi snakke litt om noen av de større prosjektene tilknyttet landbruk vi har hatt i La Humla Suse, deriblant Kantsoneprosjektet, og snakke litt om hvorfor vi mener det er så viktig å jobbe tett opp med bønder. Foredraget er ikke ment for bønder og landbruksforvaltere alene, men er lagt opp til å være like interessant for privatpersoner som ikke jobber innenfor landbruk. Det blir 30-45 minutter med foredrag, og 15 minutter til spørsmål i etterkant.

FYSISK KURS

Torsdag 25. november klokka 18-21: LÆR Å NÅLFILT DINE EGNE ULLHUMLER TIL JUL

Bli med å lag flotte ullhumler med nålefiltteknikk. Ullhumlene gjør seg godt på juletreet eller som en gave. Kurset er egnet for alle voksne som er nysgjerrige på å lære, og det kreves ingen forkunnskaper. Kurset dekker materiale til to humler og du får med deg oppskrift og innkjøpsliste til seinere bruk. Obs! Ta gjerne med et håndkle og evt. håndkrem da vi starter økten med toving i varmt vann og såpe.

Det blir servering av gløgg og pepperkaker.

Velkommen til sanselig humlesurr og håndverk i grønne materialer!

Sted: Frivillighetshuset Tøyen, Kolstadgata 1, 7 etg

Kursholder: Monica Marcella, La Humla Suse

Pris kr: 350 /medlemmer LHS kr 150

GRATIS WEBINAR

Torsdag 11. november klokka 10-14: FLOWERS FOR POLLINATORS

Bli med på webinaret Flowers for Pollinators. La Humla Suse, og flere nordiske samarbeidspartnere, har samlet dyktige fagfolk til å belyse viktige tema som hvordan vi skaper gode habitater for ville pollinatorer. Vi har satt sammen et variert program som tar opp temaer som stedegne planter, frøproduksjon, frøsanking, konkurransen mellom villbier og tambier og villbiers jakt på pollen. Se fullt program her.

Tidspunkt: 10.00-14.00 (lunsj fra 11.25-12.00).

Dette er et internasjonalt webinar, og foredragene vil derfor holdes på engelsk.